Import en export van kalveren en melkvee: Kroes & Jansma VOF

In 1999 startten we samen een bedrijf: ‘Vee im- en export Kroes & Jansma VOF’. We richtten ons toen vooral op het importeren en exporteren van kalveren en melkvee. Dit deden we vanuit Nederland, maar ook in Duitsland waren we toen al actief, onder de naam ‘Kroes & Jansma Viehhandel GmbH’.

Tot op heden brengen we hier wekelijks de vraag en het aanbod van kalveren bijeen, en zorgen we voor de best passende afzetmogelijkheid en het transport. Met het oog op het welzijn van de dieren, gebeurt dit op een uiterst zorgvuldige en verantwoorde manier.

Specialisten in export van rundvee

In de loop der tijd, naarmate onze kennis en ervaring toenam, ontwikkelden we ons tot specialist op het gebied van de export van hoogwaardig rundvee/ fokvee. We exporteren de dieren naar verschillende landen binnen en buiten Europa. Ondertussen hebben we hiervoor een uitgebreid netwerk van leveranciers opgebouwd, waardoor we in staat zijn om de meest geschikte runderen (qua type, dagopbrengst, et cetera) voor het betreffende bedrijf te selecteren.

Naast Nederland en Duitsland hebben we nu ook vestigingen in de Baltische Staten: Litouwen en Letland. Wekelijks wordt ook hier gezorgd voor het bijeenbrengen en exporteren van kalveren, maar ook het verzamelen van slachtvee en de productie en export van rundvlees.

Ervaring / expertise

Wij (en al onze medewerkers met ons) hebben ruime ervaring in de veelogistieke sector. We beschikken hierdoor over unieke expertise op het gebied van vee, vlees en transport. Gedegen vakmanschap, gecombineerd met passie voor vee.

Internationaal, deskundig team

Kroes & Jansma is een internationaal georiënteerd bedrijf, met een bijbehorend team. Onze medewerkers beschikken over verschillende nationaliteiten, waardoor wij u in acht verschillende talen te woord kunnen staan. Daarnaast zijn onze medewerkers op de hoogte van zowel de nationale als internationale regelgeving in de veelogistieke sector.

Uitgebreid internationaal netwerk

We beschikken over een uitgebreid internationaal netwerk van toeleveranciers van hoogwaardige runderen/ fokvee. Dit stelt ons in staat om telkens de meest geschikte dieren (qua type, dagopbrengst, et cetera) voor u te selecteren.

Eigen transportafdeling

We hebben een eigen transportafdeling. Deze heeft zich in de loop der jaren ontwikkeld tot een modern, uitgebreid wagenpark. Onze voertuigen voldoen aan alle internationale eisen. Dit stelt ons in staat te vervoeren, te laden en te lossen onder optimale, diervriendelijke en bioveilige omstandigheden.

Persoonlijke contact

Het persoonlijke karakter van ons bedrijf ziet u terug in onze communicatie. Wij hechten veel waarde aan korte lijnen en aan een persoonlijke gesprek.

John Kroes & Willem Jansma aan het woord

Hoe de handel in melkvee en rundvee is ontstaan

John Kroes (1960)

Ik kom uit een veehandelsfamilie, die handelde in schapen en runderen. Mijn vader was ook actief in de veelogistieke sector, en als kleine jongen ging ik dan ook vaak mee naar de talloze veemarkten die Nederland toen nog kende. Hier ontwikkelde ik al heel vroeg passie voor het vak. Kennis van dieren, en gevoel bij vraag en aanbod in deze sector, is mij dan ook op het lijf geschreven!

Willem Jansma ( 1976)

De liefde voor de veelogistieke sector is mij ook met de paplepel ingegoten, want ook mijn familie was hierin actief. Mijn keuze om aan de Universiteit van Wageningen Agrarische Economie te gaan studeren, was dan ook voor niemand in mijn familie een verrassing. Hier raakte ik ook geïnteresseerd in het internationale aspect van de veehandel. In de loop der tijd ontwikkelde ik mij steeds meer tot een expert op het gebied van internationale (export)mogelijkheden van vee.